Vastgoedcoach in perspectief

Vaststellingen

In het buitenland (NL, USA, Australië, ...) wordt de koper in 50% van de gevallen door een onafhankelijke vastgoed professional (Vastgoed Coach) begeleidt.

In  België hebben de meeste, goed draaiende vastgoedkantoren een klein aantal coaching – dossiertjes per jaar. Maar dit zijn meestal vrienden, familie, kennissen, buren en goede klanten. Zelden of nooit wordt hiervoor een degelijke factuur opgemaakt!

Gevolgen

De consument werd aan koperskant niet optimaal begeleid. ‘Nonkel Roger’ werkte ter goeder trouw maar slaagt er niet in op alle vlakken ernstig te ondersteunen in het koop- en huur- traject.

De consument lijdt schade door slechte, onvolledige informatie: 50% van de transacties verlopen in België nog steeds zonder erkend tussenpersoon, spreek: vastgoedmakelaar.

De sector van het vastgoed heeft soms nog steeds een bedenkelijke reputatie

Conclusie

Er is vraag en behoefte naar een goed georganiseerde ‘voortrekker’ die de huidige markt in vraag stelt en tracht te verbeteren: de koper een onafhankelijk en eerlijk advies voorstelt op de vele vlakken zoals stedenbouwkundig, juridisch, onderhandelingen, …

Opportunitieten

Voor wie de toekomst rooskleurig tegemoet ziet!